film

The Nightmare before Christmas (Henry Selick, 1993, VS). Door Tim Burton ontworpen en geproduceerde, geraffineerde poppenanimatiefilm over aandoenlijke monstertjes in Halloweentown en het nabijgelegen Christmastown.BBC2, 12.30-13.40u.

It’s a Wonderful Life (Frank Capra, 1946, VS). Hoogtepunt in populistisch oeuvre van Capra, waarin de kleine man het cynisme van de macht overwint en het goede een laatste kans krijgt. James Stewart wil zelfmoord plegen, omdat niemand hem meer nodig lijkt te hebben. Oudere engel leidt hem rond door zijn eigen leven en toont het tegendeel aan. Heerlijke sentimenten. Met Donna Reed en Lionel Barrymore. Eén, 14.05-16.20u.

Matilda (Danny DeVito, 1996, VS). Vakbekwame verfilming doet recht aan Roald Dahls boek (1988) over het superieure isolement van een gevoelig en begaafd meisje.RTL5, 20.30-22.15u.