Bij de voorplaat: ijsberen

Wetenschapsbijlage 12-12-09

De invloed van de mens op het klimaat en de mishandeling van dieren zijn twee zaken die mij aan het hart gaan en waarvan ik het een goede zaak vind dat NRC aan beide vaak aandacht besteed. Maar mag het iets minder expliciet met de foto''s? Vandaag is de wetenschapsbijlage verpest met die gruwelijke foto van de ijsbeer. Lezers van NRC weten echt wel dat ijsberen net als leeuwen vaak jongen doden en ze weten ook wel hoe dat er uit zal zien. Het verhaal over kannibalisme door klimaatverandering vond ik niet overtuigend, maar misschien was ik te zeer afgeleid door de foto. Ik koop de NRC voor nieuws en analyse niet voor schok of sensatie. En de dezelfde krant krijgen we dan ook nog een foto van hondengevechten en op de kinderpagina een zielige haarloze beer. U werkt niet erg mee aan het bestrijden van de winterdip. Over de schokkende foto''s van de Albatros jongen met plastic doppen en de foie gras fabriek ben ik net bijgekomen. Nogmaals, nieuws over klimaat en dieren, heel graag, maar laat gerust iets meer over aan mijn voorstellingsvermogen.

rob verweij

per e-mail

    • Rob Verweij Per E-Mail