Weihnachtsoratorium

The pine needles of a fir tree can be seen in a forest near the northern German town of Guestrow on December 7, 2009. People can choose which tree they want for their Christmas tree in this forest. AFP PHOTO DDP / DANNY GOHLKE GERMANY OUT
The pine needles of a fir tree can be seen in a forest near the northern German town of Guestrow on December 7, 2009. People can choose which tree they want for their Christmas tree in this forest. AFP PHOTO DDP / DANNY GOHLKE GERMANY OUT AFP

Toernee

Combattimento Consort Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor spelen onder leiding van Jan Willem de Vriend Bachs Weihnachtsoratorium. Bach componeerde het voor Kerst 1734, tekstschrijver Picander bewerkte het Kerstverhaal volgens evangelisten Lucas en Matthäus, hier verklankt in alle zes cantates: van die voor eerste kerstdag tot de laatste, voor Driekoningen. Concerten op 18 dec Grote Kerk, Naarden; 19 dec De Spiegel, Zwolle; 20 dec Musis Sacrum Arnhem; 22 dec Muziekgebouw aan het IJ, Amsterdam; 23 dec Goudse Schouwburg, Gouda. Inl www.combattimentoconsort.nl