Sport kort

Sneijder wil voor volgende oefenduel Oranje groepsgesprek

AMSTERDAM. Wesley Sneijder wil in de aanloop van de vriendschappelijke interland tegen de Verenigde Staten (3 maart) een groepsgesprek voeren met zijn ploeggenoten van het Nederlands elftal. Hij vermoedt dat er te veel informatie naar de pers wordt gelekt. Directe aanleiding voor het verzoek van Sneijder is de laatste uitzending van Studio Voetbal. Bondscoach Bert van Marwijk ontkende daarin zondag dat de middenvelder van Internazionale veel irritatie bij zijn ploeggenoten wekte. Sneijder is tevreden dat Van Marwijk het voor hem opnam. „Maar om te zeggen dat de affaire uit de wereld is, gaat te ver. In maart volgt er op mijn verzoek een gesprek met de hele spelersgroep”, zei hij gisteren in De Telegraaf. „Er is in het verleden te veel gelekt. En vaak nog onjuiste informatie ook. Als de pers de kans krijgt tussen de spelers te komen, hoeven we niet in het vliegtuig te stappen en kunnen we beter thuisblijven. We moeten duidelijke afspraken maken. Ik wil maar met één doel naar Zuid-Afrika toe: om wereldkampioen te worden. En dan moet alles kloppen.” (ANP)

Toptransfer voor honkballer Matsui

LOS ANGELES. De Japanse honkballer Hideki Matsui, de ‘meest waardevolle speler’ van kampioen New York Yankees in de afgelopen World Series, heeft voor 6,5 miljoen dollar (4,5 miljoen euro) een contract getekend bij Los Angeles Angels. Matsui (35) speelde zeven jaar bij de Yankees. Hij blonk afgelopen seizoen uit als slagman en sloeg onder meer 28 homeruns. In de World Series hielp de Yankees aan het 27ste kampioenschap in de Major League Baseball. (ANP)

Ruime nederlaag van Ajax tegen Anderlecht

AMSTERDAM. Ajax heeft gisteravond de Europa-Leaguewedstrijd tegen Anderlecht met 3-1 verloren. Alle doelpunten bij de Belgische koploper werden in de eerste helft gemaakt. Lukaku scoorde tweemaal, Legear trof één keer. Emanuelson bepaalde na rust de eindstand op 3-1. Trainer Jol hield Suarez, De Zeeuw, Alderweireld en Aissati buiten de basis. Ajax eindigt als tweede in de poule. Anderlecht gaat ook door. (ANP)

Trainer Verbeek zegt lidmaatschap CBV op

RIJSWIJK. Gertjan Verbeek heeft zijn lidmaatschap van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) opgezegd. Hij was het oneens met een brief van de CBV. Die ging over zijn uitspraken aan het adres van Roda JC-trainer Harm van Veldhoven. Verbeek noemde de Belg ondermeer een „vervelende kerel”. (ANP)

Haaksbergen: eerste marathon natuurijs

Haaksbergen. Op de ijsbaan in Haaksbergen wordt vanavond de eerste marathon op natuurijs gehouden. De schaatsbond KNSB heeft gisteren de wedstrijd goedgekeurd. De kortebaanwedstrijd in Nyelamer ging gisteren door sneeuw niet door. (ANP)

Amateurvoetbal dit weekeinde afgelast

ZEIST. De voetbalbond KNVB heeft gisteren alle amateurwedstrijden voor komend weekeinde afgelast. De wedstrijden in de eredivisie voor vrouwen gingen gisteravond evenmin door. (ANP)