Overige films

The Doors (Oliver Stone, 1991, VS). Grootscheepse reconstructie van de periode 1967-1971, toen rockzanger Jim Morrison zich een sjamaan waande en als dionysische hogepriester zijn publiek de weg wees naar seksuele anarchie, verdoemde poëzie en moord op het vermolmde establishment van gecompromitteerde vaders. Met Val Kilmer, Meg Ryan. RTL8, 20.30-23.00u.

Dark Water (Walter Salles, 2005, VS). Amerikaanse remake van Hideo Nakata’s Japanse griezelfilm Water door de Braziliaanse artfilmer Salles (Central do Brasil, The Motorcycle Diaries). Salles blijft dicht bij het origineel: gescheiden moeder betrekt met haar dochtertje een appartement in een verlaten flat en maakt daar allerlei bloedstollends mee. Tim Roth speelt een intrigerende advocaat die in zijn auto woont. En de neurotische moeder Dahlia (Jennifer Connelly) beeldt zich alle geestverschijningen die zij ziet misschien wel in. Net5, 22.20-0.25u.

Le violon rouge / The Red Violin (François Girard, 1998, Canada/Italië/Eng). Regisseur van 32 Short Films about Glenn Gould volgt nu door enkele eeuwen heen een Italiaanse viool van rond 1680 en zijn bespelers. Aanstellerige film voert ons van Wenen via Victoriaans Engeland en het China van Mao naar het Montreal van nu. Eén, 23.30-1.35u.