op nrcnext.nl

Delete2009

Vervelende dingen meegemaakt in 2009? Iets wat je zo snel mogelijk wil vergeten? Een paar reclamejongens hebben de oplossing: Delete2009. Op deze mooie flashsite kan je een ergernis, verschrikkelijke gebeurtenis of vijand ‘uploaden’. In de eerste minuten van 2010, zeggen de makers, „brengen we de server tot ontploffing”. En dat menen ze. Er zitten rotte appels tussen de inzendingen, van pedojagers en rancuneuze exen. Maar ook ontroerende inzendingen. Delete2009 is een bitterzoet tijdsbeeld van 2009.

Bekijk de te wissen inzendingen via nrcnext.nl

Zoek-een-coffeeshop-app

Geweldig nieuws voor de Britten, Amerikanen, Duitsers en andere toeristen die elke dag onze hoofdstad bezoeken. Vanaf nu hoeven ze niet meer uren te dwalen om die coffeeshop te vinden waar Brad Pitt, George Clooney en Matt Damon een joint rookten. Gewoon even de Coffeeshoppr-applicatie op de iPhone openen, een paar recensies lezen en via Google Maps de route vinden.

Je moet er wel minstens 17 voor zijn. Lees erover op nrcnext.nl

Sneeuwpret

Ook in de file gestaan door de sneeuw? Vandaag gebeurt het vast weer. Next-blogger Ernst-Jan Pfauth verzamelde autorijtips voor als het verkeer opeens begint te rijden.

Als het glad is, kunt u beter niet snel sturen, accelereren of heftig remmen. Ga juist wat langzamer rijden en houd wat overdreven afstand.

Als de auto toch gaat slippen, laat dan de rem los en begin voorzichtig opnieuw te remmen. Blijft de auto toch in een slip, trap dan de koppeling in en blijf steeds in de richting sturen waarheen u van plan was te gaan.

Praat mee over rijtips en reageer sneeuwfrustraties af op nrcnext.nl