Kort nieuws Sport

Milan treft United, Inter-Chelsea in Champions League

Rotterdam, 18 dec. - AC Milan, met Clarence Seedorf en Klaas-Jan Huntelaar, lootte vandaag voor de volgende ronde van de Champions League Manchester United, met doelman Edwin van der Sar. Het eerste duel is in Italië. De koploper in de Serie A, Internazionale met Wesley Sneijder, werd gekoppeld aan Chelsea, koploper in de Premier League en dit jaar verliezend finalist in de Champions League. Het eerste duel is in Milaan. Titelverdediger Barcelona treft VfB Stuttgart. Barcelona, dat zaterdag in Abu Dhabi tegen Estudiantes om de wereldbeker speelt, is koploper in de Spaanse competitie, Stuttgart staat vijftiende in de Bundesliga. Onlangs werd trainer Markus Babbel daar wegens de slechte prestaties van de club ontslagen. Barcelona speelt eerst uit. Louis van Gaal treft met Bayern München het Italiaanse Fiorentina, eerst thuis. De Nederlandse trainer bereikte met de Duitse club de knock-outfase na een spectaculaire 4-1 zege op Juventus. De overige vier duels: Olympiakos Piraeus-Bordeaux, CSKA Moskou-Sevilla, Olympique Lyon-Real Madrid en FC Porto-Arsenal. Vier duels worden gespeeld op dinsdag 16 februari, de resterende vier op woensdag 17 februari. De returns zijn een week later.

Matige start Luiten Z-Afrikaans Open

PAARL, 18 dec. - Joost Luiten is het Zuid-Afrikaans Open in Paarl matig begonnen. De Nederlandse golfer, die nog een vijftal toernooien mag spelen op de Europese Tour om zijn kaart voor 2010 veilig te stellen, opende gisteren met een ronde van 73 slagen, een boven par. Daarmee deelt de jonge golfer de 60ste plaats in de rangschikking. Dat is normaal gesproken net genoeg om de cut te halen en in het weekeinde mee te spelen om het prijzengeld. Na achttien holes leidt de Zweed Martin Erlandsson in het befaamde wijngebied in de West-Kaap met 64 slagen (-8). (ANP)

CSKA Moskou wil Honda van VVV

TOKIO, 18 dec. - CSKA Moskou wil Keisuke Honda van VVV-Venlo overnemen. De Russische voetbalclub zou 6 miljoen euro hebben geboden voor de 23-jarige Japanse middenvelder, zo meldt Sports Nippon vandaag. Volgens de Japanse krant troeft CSKA Moskou PSV en Ajax met dat bedrag af. „Ik moet de komende dagen een beslissing nemen”, zegt Honda tegen Sports Nippon. „Het is mogelijk dat een verrassing voor iedereen aanstaande is. Ik wil spelen voor een club die me graag wil hebben en hard nodig heeft. Er is een club waarbij ik dat goede gevoel nu heb.” De club speelt vanavond tegen Heracles. (ANP)

Topper Eagles en Excelsior afgelast

ZEIST, 18 dec. - Go Ahead Egales komt vanavond voor eigen publiek niet in actie tegen Excelsior. Het speelveld in de Adelaarshorst van Deventer is vanwege het winterse weer van de afgelopen dagen onbespeelbaar. Ook de wedstrijd tussen Helmond Sport en Veendam is afgelast. Het is nog niet bekend wanneer beide duels uit de eerste divisie worden ingehaald. Ook het amateurvoetbal lijdt onder de weersomstandigheden. Alle wedstrijden in de A- en B-categorie van zaterdag en zondag zijn afgelast. (ANP)

Verbruggen, Pound leggen conflict bij

PARIJS, 18 dec. - De sportbestuurders Hein Verbruggen en Dick Pound hebben een slepend conflict bijgelegd. Dat heeft de internationale wielrenunie UCI gisteren naar buiten gebracht. Voormalig UCI-voorzitter Verbruggen en Pound, tot eind 2007 voorzitter van het wereldantidopingbureau WADA, ruzieden jarenlang over dopingbestrijding, waarna de UCI de Canadees wegens herhaaldelijke belediging voor de rechter daagde. (ANP)

Schaakduel WK in 2010 in Bulgarije

SOFIA, 18 dec. - De volgende tweekamp om het wereldkampioenschap schaken is volgend jaar definitief in Sofia. Gisteren is daartoe het contract ondertekend. De Indiase grootmeester Viswanathan Anand verdedigt zijn titel tegen de Bulgaarse uitdager Veselin Topalov. Het evenement begint op 23 april en duurt in principe tot 9 mei 2010. Als de stand dan 6-6 is volgt 11 mei een barrage. (ANP)