Kort nieuws Economie

DB spreidt lasten bonusbelasting

Londen, 18 dec. - Deutsche Bank wil de kosten van de speciale bonusbelasting voor bankiers die de Britse regering dit jaar wil heffen internationaal verdelen over het personeel. Dat zegt de topman van de bank, Josef Ackermann, vandaag in de Financial Times. „Als de kosten deels uit de bonuspot moeten worden betaald, dan zullen we proberen die kosten internationaal te delen”, zei Ackermann over de extra belasting van 50 procent voor alle bonussen hoger dan 25.000 pond sterling (28.000 euro) die dit jaar in Groot-Brittannië aan bankiers worden uitgedeeld. „Het zou niet eerlijk zijn om de Britse bankiers anders te behandelen.” (ANP)

CSM bouwt fabriek in Thailand

Amsterdam, 18 dec. - CSM, de producent van melkzuur en leverancier van bakkerij-ingrediënten, gaat een fabriek in Thailand bouwen voor de productie van lactide. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Lactide, een product gemaakt uit melkzuur, is een onderdeel voor afbreekbare plastics. Met de bouw van de fabriek op de al bestaande CSM-locatie is een bedrag gemoeid van 45 miljoen euro. De nieuwe faciliteit gaat in de tweede helft van 2011 open, verwacht CSM. (ANP)

Fortis en Credit Suisse in gesprek

Amsterdam, 18 dec. - Fortis Bank Nederland onderhandelt met de Zwitserse bank Credit Suisse over de verkoop van het bedrijfsonderdeel Prime Fund Solutions (PFS). Dat maakte de genationaliseerde bank vandaag bekend. Credit Suisse is de enige partij waarmee Fortis praat over de verkoop van PFS, dat diensten verleent aan investeringsfondsen. Fortis zette het bedrijfsonderdeel al in september vorig jaar in de etalage, in een poging de kapitaalsbasis te versterken. (ANP)