Gokken op Tiger Woods, Phelps betuigt steun

Geld inzetten in de affaire Tiger Woods is nu mogelijk in Engeland, waar gegokt kan worden op het bedrag dat de vrouw van Woods, de Zweedse Elin Nordegren, meekrijgt als ze van hem scheidt.

Er is soms ook positief nieuws voor Woods. Zo melden zich regelmatig mensen die het goed voor hebben met de eerste en enige sportmiljardair, die zich als gevolg van zijn huwelijkscrisis voor onbepaalde tijd heeft teruggetrokken uit de golfsport. Sinds hij drie weken geleden met een aanrijding voor zijn huis in het nieuws kwam, heeft hij zich nog niet in het openbaar vertoond en is er van zijn imago als onkreukbare sportman weinig meer over.

Michael Phelps, de Amerikaanse zwemmer die in Peking acht gouden olympische medailles won, liet gisteren weten dat hij te doen heeft met Woods. Phelps kwam begin dit jaar negatief in het nieuws toen een Britse krant een foto publiceerde waarop hij met een marihuanapijp in zijn mond was te zien. Hij zei dat hij „de eerste is om te erkennen dat ik veel fouten in en buiten het zwembad heb gemaakt”. En dat hij van zijn fouten heeft geleerd. Woods maakt een moeilijke tijd door, zei Phelps, „en ik wil hem en zijn familie alle sterkte wensen”.

Nadat hij deze week door het persbureau AP was uitgeroepen tot de beste sportman ter wereld van het afgelopen decennium, riep de Golf Writers Association of America Woods voor de tiende keer uit tot beste golfer van 2009.