Een schimmetje

WFA39T:SNEEUWVAL:BEEKBERGEN;17DEC2009-Een krantenjongen doet zijn ronde in de sneeuw. In het hele land is een grote hoeveelheid sneeuw gevallen. Het verkeer heeft hier veel hinder van. WFA/rv/str.Rob Voss
WFA39T:SNEEUWVAL:BEEKBERGEN;17DEC2009-Een krantenjongen doet zijn ronde in de sneeuw. In het hele land is een grote hoeveelheid sneeuw gevallen. Het verkeer heeft hier veel hinder van. WFA/rv/str.Rob Voss WFA ROB VOSS

Sneeuw, kruispunt, fietser. Dit lijkt een mooi, simpel plaatje. Maar er is meer over te vertellen.

Freelance fotograaf Rob Voss uit Apeldoorn was gisteren rond kwart over een ’s middags op een plek waar hij het hele jaar terugkeert: de kruising Achterste Kerkweg en Hulleweg tussen Beekbergen en Oosterhuizen in Gelderland. Voss fotografeert daar door de seizoenen een eik, en vanaf het midden van het kruispunt, het weidse landschap.

„Plotseling zag ik een schimmetje in de verte”, vertelt hij telefonisch. „Ik pakte mijn fisheye-lens waarmee je foto’s van 180 graden kan maken. Mijn camera zette ik op mijn monotop, zeg maar een statief met één poot, dat ik op maximale lengte maakte.”

Vervolgens schatte Voss in hoelang het zou duren voor het schimmetje op de fiets het kruispunt zou bereiken. Hij zette de zelfontspanner op tien seconden en hief het statief met beide armen hoog in de lucht.

„De camera zat zo’n drie meter hoog, schat ik. Het schimmetje bleek een krantenjongen, nou eigenlijk meer een krantenmeneer, te zijn. Met een kerstmuts.”

Ondertussen kwam er ook nog een auto aan. En de voetstappen, die zijn van Voss zelf.