PvdA Overijssel blokkeert ‘groene luchthaven’ Twente

Het werd spannend gisteravond in de Provinciale Staten van Oversijssel. Een krappe meerderheid stemde tegen de ‘civiele doorstart’ van de oude luchtmachtbasis Twente. Zelfs een net bevallen raadslid kwam tegenstemmen. De PvdA-fractie in de Staten stemde tegen. Men had onvoldoende vertrouwen in de economische onderbouwing van het plan. Daar was alle reden toe. Het Vliegwiel

Het werd spannend gisteravond in de Provinciale Staten van Oversijssel. Een krappe meerderheid stemde tegen de ‘civiele doorstart’ van de oude luchtmachtbasis Twente. Zelfs een net bevallen raadslid kwam tegenstemmen.

De PvdA-fractie in de Staten stemde tegen. Men had onvoldoende vertrouwen in de economische onderbouwing van het plan. Daar was alle reden toe. Het Vliegwiel Twente, dat de doorstart moest organiseren, had zichzelf blij-geadviseerd met optimistische ramingen.

In Overijssel zijn de overige coalitiepartners (VVD, CDA) nu boos en weten niet of zij nog wel verder willen met deze PvdA. Kennelijk waren de voorstanders in een roes van daadkracht beland. De ‘compacte luchthaven in het groen’ was echt tot leven gekomen, ondanks een flinterdunne logica er achter.

De PvdA zegt dat de vliegvelddoorstart niet in het coalitieakkoord was geregeld en dus een vrije kwestie was. ,,We worden nu onder oneigenlijke druk gezet, maar we laten ons niet piepelen”, aldus de fractievoorzitter. Hier bij RTV Oost berichten en (mooi traag) geluid.

    • Marc Chavannes