Overige films

You’ve Got Mail (Nora Ephron, 1998, VS). Regisseur en hoofdrolspelers van Sleepless in Seattle herenigden zich voor remake van The Shop around the Corner (Ernst Lubitsch, 1940). Kinderboekenverkoper Meg Ryan en de door haar gehate boekendiscountmagnaat Tom Hanks worden via e-mail, onder pseudoniem, smoorverliefd op elkaar. Net5, 20.30-23.00u.

Soldaat van Oranje (Paul Verhoeven, 1979, Nederland). Avontuurlijk kassucces naar autobiografie van Erik Hazelhoff Roelfzema is genuanceerder dan hij op het eerste gezicht lijkt en is wel eens uitgeroepen tot de op Turks Fruit na beste Nederlandse speelfilm. Ook het heldendom heeft volgens Verhoeven zijn opportunistische kanten. De studenten Rutger Hauer en Jeroen Krabbé worden Engelandvaarder. RTL5, 20.30-0.30u.

The Prince of Tides (Barbra Streisand, 1991, VS). Streisand maakte als regisseur, producent en actrice een onpersoonlijke, erg Amerikaanse verfilming van Pat Conroy’s bestseller. Over de behoedzaam opbloeiende romance tussen twee archetypische Amerikanen: een ruwe-bolster-blanke-pit met een jeugdtrauma uit South-Carolina (Nick Nolte) en een Joods-Newyorkse psychiater (Streisand). Met Jeroen Krabbé als echtgenoot. RTL8, 20.30-23.00u.