mensen

De nieuwe film van regisseur Roman Polanski, The Ghost Writer, is geselecteerd voor de competitie van het filmfestival van Berlijn in februari 2010. Er was onduidelijkheid of de regisseur de film zou kunnen voltooien, nadat hij eerder dit jaar werd opgepakt wegens een zedenzaak uit de jaren zeventig. De film The Ghost Writer is gebaseerd op de politieke roman over Tony Blair The Ghost van Robert Harris. (NRC)

De film Up in the air met George Clooney heeft zes nominaties ontvangen voor een Golden Globe, de belangrijke Amerikaanse prijs voor film- en tv-producties. Kans op de Globe voor beste filmacteur maken onder anderen George Clooney, Colin Firth, Tobey Maguire, Sandra Bullock, Helen Mirren en Gabourey Sidibe. De als beste genomineerde tv-series, Big Love, Dexter, House, Mad Men en True Blood, kregen allemaal ook nominaties voor een of meer acteurs. (AP)