Krajicek: Fed Cup zonder mij

Echt verrassend is het niet. Maar bij de tennisbond zijn ze er zonder twijfel niet blij mee: Michaëlla Krajicek komt in 2010 niet uit voor het Nederlandse Fed-Cupteam. „Ik vind dat een succesvol team een captain nodig heeft die door iedereen gerespecteerd wordt”, laat de tennisster in een bericht op haar website weten.

Daarmee doelt Krajicek op haar langlopende conflict met Manon Bollegraf, wier contract als coach van de vrouwenploeg onlangs werd verlengd door de tennisbond. Krajicek neemt het Bollegraf nog altijd zeer kwalijk dat zij in een verhaal in De Telegraaf kritiek uitte op haar relatie met fitnesscoach Allistair McCaw. „Manon heeft sindsdien haar verontschuldiging aangeboden, die ik geaccepteerd heb, maar het blijft gewoon een feit dat ik heel weinig respect voor haar heb en voor wat zij heeft gedaan.”

McCaw doet op de website van Krajicek ook een duit in het zakje. „Geef Jan Siemerink een dubbelfunctie”, verwijst hij naar de captain van het Davis-Cupteam. „Hij geeft naar mijn mening leiding op professionele wijze en geniet het respect van de spelers.”