Kort nieuws Sport

Eerste marathon natuurijs morgen in Haaksbergen

Haaksbergen, 17 dec. - De zware sneeuwval in het noorden van het land blijkt een zegen voor Twente. De ijsbaan in Haaksbergen kan morgen de eerste marathon op natuurijs houden. De schaatsbond KNSB heeft vandaag de wedstrijd goedgekeurd. „Er ligt 3 centimeter en dat wordt zeker de vereiste 4 centimeter”, zei marathoncoördinator Teun Breedijk. „Vannacht gaat het 6 tot 7 graden vriezen in Twente. De enige zorg is dat er sneeuw kan vallen, maar dat kunnen we er wel afvegen.” De vrouwen schaatsen morgen om 18.45 uur een wedstrijd over zestig ronden. Daarna rijden de mannen honderd ronden. Vanwege de sneeuwval ging vanmiddag de kortebaanwedstrijd in Nyelamer (Friesland) niet door. (ANP)

‘Geen compensatie voor Van Persie’

LONDEN, 17 dec. - De KNVB hoeft Arsenal niet financieel te compenseren voor de zware enkelblessure die Robin van Persie vorige maand heeft opgelopen in dienst van het Nederlands elftal. De FIFA heeft een compensatie uitgesloten, zo meldde het Britse Sky Sports gisteren. Arsenal-trainer Arsène Wenger gaf afgelopen weekeinde aan een vergoeding van de Nederlandse voetbalbond te willen voor de kwetsuur die Van Persie opliep in de oefeninterland tegen Italië. De aanvaller kan daardoor maanden niet voetballen. De FIFA verklaarde tegenover Sky dat een blessure die bij een WK of EK wordt opgelopen wel tot een vergoeding kan leiden. (ANP)

Verbeek geen lid meer van CBV

RIJSWIJK, 17 dec. - Gertjan Verbeek heeft zijn lidmaatschap van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) opgezegd. Dat bevestigde de trainer van Heracles Almelo gisteren. Hij was het niet eens met de inhoud van een brief die hij onlangs kreeg van de CBV. Die ging over zijn uitspraken aan het adres van Roda JC-trainer Harm van Veldhoven na de wedstrijd tussen Heracles en Roda. Verbeek noemde de Belg voor een open microfoon onder meer een „vervelende kerel”. (ANP)

Toptransfer voor honkballer Matsui

LOS ANGELES, 17 dec. - De Japanse honkballer Hideki Matsui, de meest waardevolle speler van kampioen New York Yankees in de afgelopen World Series, heeft voor 6,5 miljoen dollar (4,5 miljoen euro) een contract getekend bij Los Angeles Angels. De 35-jarige Matsui speelde zeven jaar bij de Yankees. Hij blonk afgelopen seizoen uit als slagman en sloeg onder meer 28 homeruns. In de World Series hielp de Yankees aan het 27ste kampioenschap in de Major League Baseball. (ANP)

Barcelona finalist WK voor clubteams

ABU DHABI, 17 dec. - FC Barcelona heeft gisteren in Abu Dhabi de finale bereikt van het WK voor clubteams. De Spaanse club versloeg in de halve finale het Mexicaanse Atlante met 3-1. Rojas zette Atlante op voorsprong, voor Barça scoorden Busquets, Messi en Pedro. Barcelona treft zaterdag in de finale Estudiantes uit Argentinië, dat dinsdag Pohang Steelers versloeg. De wereldbeker voor clubteams is de enige internationale trofee die ontbreekt in de prijzenkast van Barcelona. (ANP)

Ronde van Spanje begint in donker

SEVILLA, 17 dec. - De 75ste editie van de Ronde van Spanje begint op 28 augustus in het donker. Dat bleek gisteren bij de presentatie van de Vuelta 2010. De eerste etappe, een ploegentijdrit over 16,5 kilometer in de straten van Sevilla, begint pas in de avonduren (21.00 uur plaatselijke tijd). Nieuw in de jubileumeditie is de kleur van de leiderstrui. Die is komend jaar rood in plaats van het goud van de afgelopen jaren. (ANP)

Kobayashi eerste coureur bij Sauber

HINWIL, 17 dec. - Kamui Kobayashi is volgend seizoen coureur voor de Formule 1-stal van Sauber. Dat maakte de Zwitserse renstal gisteren bekend. De 23-jarige Japanner reed dit jaar twee Grote Prijzen voor Toyota als vervanger van de geblesseerde Timo Glock. Sauber komt als zelfstandig team terug in de Formule 1. (ANP)