Kort nieuws Economie

Huis VS steunt plan voor banen

Washington, 17 dec. - Een kleine meerderheid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft gisteren zijn goedkeuring gegeven aan een pakket maatregelen, dat is gericht op het scheppen en in stand houden van banen. In het wetsvoorstel over het banenplan is voor 154 miljard dollar (106 miljard euro) aan uitgaven voorzien. Alleen de Democraten, partijgenoten van president Obama, steunden het plan. Van de Republikeinen stemde niemand voor de maatregelen. De Senaat stemt vermoedelijk begin 2010 over het plan. (ANP)

Gegevens klanten Rabobank op straat

Utrecht, 17 dec. - De gegevens van drieduizend klanten van de Rabobank uit de Betuwe zijn op straat komen te liggen. Een gevonden usb-stick met de gegevens werd afgegeven bij de redactie van dagblad De Gelderlander in Elst. De Rabobank bevestigt vandaag een artikel in die krant. Een woordvoerder van de bank noemt het incident zeer spijtig. „Waarschijnlijk heeft een medewerker de stick verloren.” Het ding is inmiddels weer in bezit van de bank. (ANP)

Werkgevers: kloof tussen hbo, bedrijf

Den Haag, 17 dec. - De afstand tussen het hoger beroepsonderwijs en het bedrijfsleven is te groot. Daardoor worden kansen gemist. Als het hbo goed opgeleide studenten met goede kansen op een baan wil afleveren, dan is een inhoudelijke inbreng van het bedrijfsleven in het onderwijs van wezenlijk belang. Dat stellen de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in een nota die zij deze week aan het ministerie van Onderwijs en de Tweede Kamer hebben gezonden. Zij willen dat het hbo en het bedrijfsleven op landelijk niveau overleggen over onder meer de inhoud van de opleidingen. (ANP)