Internationaal kort

Iran heeft succesvolle test met middellange afstandsraket gedaan

Teheran. Iran heeft een succesvolle test gedaan met een middellange afstandsraket. Dat maakte de Iraanse staatstelevisie gisteren bekend. De Sajjil-2-raket zou een afstand van 2.000 kilometer kunnen overbruggen, en daarmee bijvoorbeeld Israël kunnen bereiken. De test riep heftige reacties op in westerse landen, onder meer in de Verenigde Staten. „Deze test ondermijnt de Iraanse beweringen over vreedzame bedoelingen”, zei een woordvoerder van het Witte Huis. (BBC, Reuters)

Berlusconi moet nog in ziekenhuis blijven

Rome. De Italiaanse premier Berlusconi moet ook vandaag nog in het ziekenhuis blijven na de aanslag van afgelopen zondag, die hem een gebroken neus en gebroken tanden opleverde. Dat maakte zijn lijfarts gisteren bekend. De Italiaanse politie heeft gisteren de 26-jarige man gearresteerd, die de ziekenhuiskamer van de premier probeerde binnen te dringen. (Reuters)

PLO: Abbas blijft nog aan als president

Ramallah. De Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO heeft gisteren besloten dat Mahmoud Abbas in afwachting van verkiezingen voor onbepaalde tijd kan aanblijven als president, nadat zijn ambtstermijn op 25 januari verloopt. Abbas stelde onlangs de voor januari 2010 geplande verkiezingen uit. Zolang de rivaliserende partijen Hamas en Al-Fatah het niet eens zijn, valt er niets te kiezen voor de Palestijnen. (Reuters)