Fraaie dag

Na een dag met sneeuwplezier maar ook met veel overlast wordt het vanavond en vannacht op veel plaatsen droog.

Zeeland en de Waddeneilanden blijven het langst met de sneeuw zitten. Onder de bewolking gaat het op de meeste plaatsen licht vriezen met temperaturen tot 5 graden. Waar het opklaart, kan het boven de sneeuw nog kouder worden.

Morgen wordt een fraaie winterdag. Vrijwel overal is het wit en de zon schijnt. Alleen in het noorden is bewolking aanwezig waaruit op de Waddeneilanden, in Groningen en Friesland nog een enkele lichte sneeuwbui kan vallen. De temperaturen komen niet boven het vriespunt uit. In combinatie met een matige noordoostenwind voelt het nog veel kouder aan.

De nacht naar zaterdag wordt nog veel kouder. Omdat het dan op veel plaatsen helder is, kan het boven de sneeuw zeer koud worden en gaat het lokaal streng vriezen (temperaturen van 10 graden onder het vriespunt).

Zaterdag is een overwegend droge dag met meer wolken.

Zondagnacht en zondag overdag kunnen opnieuw sneeuwbuien vallen en groeit de sneeuwlaag nog wat verder aan. Zuidwestenwinden zorgen overdag wel voor een paar graden dooi in het westen van het land.

Begin volgende week blijft het nog koud. In de dagen voor Kerst lijkt het zachter te gaan worden.