Dubai: golfbaan van Woods afgebouwd

De bouw van een door Tiger Woods ontworpen golfbaan, even buiten Dubai, gaat gewoon door. Dat hebben de zakenpartners van ’s werelds beste golfer gisteren laten weten. De economische terugval in de Verenigde Arabische Emiraten en de persoonlijke problemen van Woods zijn geen reden om de al-Ruwaya golfbaan (kosten: 1 miljard dollar) af te gelasten.

Het project, dat door de financiële crisis vertraging ondervindt, wordt uitgevoerd door Dubai Properties Group, dat weer onderdeel uitmaakt van een conglomeraat dat onder leiding staat van de vorst van de stadstaat, die in financiële nood verkeert. Het bedrijf zou de golfbaan (18 holes) aan het eind van dit jaar openen, maar heeft al laten weten dat de opening langer op zich laat wachten.

In de Verenide Staten meldden verschillende kranten gisteren dat Elin Nordegren wil scheiden van Woods. Het Zweedse topmodel trouwde vijf jaar geleden met de golfer, die in opspraak is geraakt door buitenechtelijke affaires.

„De scheiding komt er voor 100 procent zekerheid aan”, zo citeerde ABC News een bekende van Nordegren. „Ze maakt echter geen haast met de scheiding, ze neemt haar tijd. Ze wil dat alle vuile was op tafel komt voordat ze iets ondertekent.” Woods en Nordegren hebben twee kinderen.

Woods, die vorige week besloot voor onbepaalde tijd te stoppen met golfen om zijn problemen op te lossen, kreeg gisteren een steunbetuiging van basketballer Ron Artest. De rebel van de Los Angeles Lakers plaatste een bericht op zijn website voor Woods. „Ik heb je uitlatingen gelezen, ik vind je een standvastige man. Onthoud dat alleen Jezus perfect is. Jij hebt een fout gemaakt en die heb je eerlijk toegegeven. Je hebt zo veel gedaan voor de golfsport en voor je familie, je gaf je vrouw een leven waarvan ze niet eens durfde te dromen. Als fan kan ik niet wachten je weer te zien golfen.”

Het Amerikaanse persbureau AP riep Woods uit tot de beste sportman van het afgelopen decennium. (AP, ANP, Reuters)