5 redenen om tv te kijken

scene uit de tv-serie Little Britain FOTO: BBC Matt Lucas David Walliams

1 oorlog

Soldaat van Oranje

RTL 5, 20.30-00.30u.

Avontuurlijk kassucces naar autobiografie van Erik Hazelhoff Roelfzema is genuanceerder dan hij op het eerste gezicht lijkt en is weleens uitgeroepen tot de op Turks Fruit na beste Nederlandse speelfilm ooit. Ook het heldendom heeft volgens Verhoeven zijn opportunistisch kanten. De studenten Rutger Hauer en Jeroen Krabbé worden Engelandvaarder. (Paul Verhoeven, 1977).

2 millenniumbug

Andere Tijden

Ned. 2, 21.25-22.00u.

De redactie van Andere Tijden gaat op zoek naar betrokkenen en naar historische filmbeelden om aan de hand daarvan de verhalen van vroeger opnieuw te vertellen. Vanavond de laatste minuten van 1999. In de aanloop naar Oudejaarsnacht 2000 stijgt de spanning: slaat de millenniumbug toe of niet? De overheid heeft ons voorbereid, er is geoefend met noodscenario’s, maar niemand weet wat er echt gaat gebeuren.

3 Sketchshow

Little Britain

Ned. 3, 22.00-22.30u.

Britse absurdistische sketchshow. Met Matt Lucas, David Walliams, Anthony Head e.a. De terugkerende karakters zijn: Vicky Pollard, een trash tiener die haar baby verruilde voor een cd van Westlake, Marjorie Dawes, de gezette leidster van haar Fat Fighters class, Emily Howard, ’s werelds minst overtuigende transseksueel, Daffyd Thomas, die volhoudt dat hij de enige echte homo in zijn stad is.

4 huisdieren

Ace Ventura, Pet Detective

Veronica, 22.10-23.45u.

Filmdebuut van de rubberen komiek Jim Carrey is simpele komedie over gekke man die in Miami zoekgeraakte huisdieren opspoort. (Tom Shadyac, 1994).

5 Hallelujah

Jeff Buckley

Canvas, 23.40-00.25u.

Concertopnamen en interviews met collega’s, recensenten, fans en familieleden van de jong overleden singer-songwriter Jeff Buckley (1966-1997).

Bekijk de volledige programmagegevens op pagina 27