Twee gewonden in Uruzgan

Twee Nederlandse militairen zijn gisteren tijdens een patrouille in de Afghaanse provincie Uruzgan gewond geraakt door een aanslag met een geïmproviseerd explosief. Een van hen raakte zwaargewond. Nog meer aanslagen:

Bij een zelfmoordaanslag in Kabul zijn zeker acht mensen om het leven gekomen. Tientallen raakten gewond bij de aanslag waarbij een bomauto tot ontploffing is gebracht in een buurt met veel toeristen.

In de Pakistaanse stad Dera Ghazi Khan is gisteren een zelfmoordaanslag met een bomauto gepleegd. Daarbij vielen 33 doden en ruim zestig gewonden. Het is de derde zware aanslag in de provincie Punjab binnen een week.

Een serie aanslagen in de Iraakse steden Bagdad en Mosul heeft gisteren aan zeker 9 mensen het leven gekost. De aanslagen op beveiligde gebouwen zijn bedoeld om de geloofwaardigheid van premier Al-Maliki te ondergraven. (AP, ANP)