Sport kort

Canadese arts van Tiger Woods vervolgd wegens dopehandel

NEW YORK. Slecht nieuws blijft golfer Tiger Woods achtervolgen. De Amerikaanse krant The New York Times onthulde maandag dat de Canadese sportarts Anthony Galea wordt vervolgd voor het verstrekken van doping aan atleten. De arts behandelde Woods dit jaar na zijn knie-operatie. De 50-jarige Galea is al in oktober opgepakt. De Canadese politie hield hem aan bij de grens met ladingen groeihormoon en extracten van kalfsbloed (Actovegin) in zijn koffer. De arts heeft in het verleden tal van prominente sporters behandeld, onder wie zwemster Dana Torres, sprinter Donovan Bailey en quarterback Chris Simms. Hij wordt verdacht van handel, smokkel en levering van illegale drugs. De golfer is in opspraak geraakt door buitenechtelijke affaires en heeft voor onbepaalde tijd de golfclub opgeborgen om zijn huwelijk te redden. Hij deed dit jaar een beroep op Galea toen het herstel van zijn knie haperde. De Canadese arts staat bekend als pionier in behandelmethodes na sportblessures. (ANP)

In Nijelamer eerste natuurijswedstrijd

NIJELAMER. De eerste wedstrijd op natuurijs is dit jaar in Nijelamer, een Fries dorpje bij Wolvega. Morgenmiddag om half twee wordt er een kortebaanwedstrijd voor mannen gereden. Volgens secretaris Klaas de Boer van IJsclub Nijelamer was het ijs op de baan gisteren circa drie centimeter dik. „Dat moet vier of vijf worden.” Hij verwacht dat het ijs die dikte donderdag heeft. De KNSB is ingelicht en erkent de wedstrijd. (ANP)

Hockeyers op WK bij Duitsland ingedeeld

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. De Nederlandse hockeyers zijn bij het WK in het Indiase New Delhi (28 februari-13 maart) ingedeeld in een poule met huidige wereld- en olympisch kampioen Duitsland. De overige deelnemers in poule A zijn Zuid-Korea, Argentinië, Nieuw-Zeeland en Canada. In poule B spelen Australië, Spanje, Engeland, Pakistan, India en Zuid-Afrika.

Estudiantes naar finale WK clubteams

ABU DHABI. Estudiantes heeft gisteren de finale bereikt van het WK voor clubteams. De Argentijnse voetbalclub was met 2-1 te sterk voor Pohang Steelers. De Zuid-Koreanen beëindigden de wedstrijd met acht man en moesten in de slotfase zelfs een veldspeler op doel zetten. Estudiantes speelt zaterdag de finale tegen de winnaar van het duel (vandaag) tussen Barcelona en het Mexicaanse Atlante. (ANP)