op nrcnext.nl

Slimste en raarste ideeën

December is een maand van lijstjes. Lees bijvoorbeeld dit zeer lezenswaardige overzicht van New York Times Magazine: de slimste, belangrijkste, stomste of raarste ideeën van dit jaar. Bijvoorbeeld: hoe Amnesty International aandacht vraagt voor geweld met een advertentie die verandert als je niet kijkt.

Zijn torrents wel erg?

Hollywood heeft een prachtig jaar achter de rug. Waarschijnlijk is 2009 het beste jaar ooit. „Zie je nou wel”, juichen vertegenwoordigers van torrentsites, ,,illegale downloads maken de filmindustrie helemaal niet kapot”.

Plan de grond ingeboord?

‘Faal vooral vaak en glorieus.’ Zo luidt één van de tips uit Werk in uitvoering van theatermakers Alieke van der Wijk en Henk van der Steen. Een zelfhulpboek voor werknemers die zichzelf en anderen in de weg zitten.