loopbaan kort

TOPdesk is het meest oudervriendelijk volgens Intermediair

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. ICT-bedrijf TOPdesk heeft de meest oudervriendelijke cultuur, blijkt uit onderzoek van weekblad Intermediair . ICT-bedrijf VX company is tweede, detacheerder Ormit derde. Het onderzoek keek vooral naar de mate waarin ouders gesteund werden door hun collega’s en baas. TOPdesk heeft geen speciale regelingen voor ouders maar geeft alle werknemers veel vrijheid om het werk zelf in te delen. Veel werknemers werken 90 procent, ook als ze geen kinderen hebben. Opvallend veel ICT-bedrijven eindigden hoog op de lijst.

CNV zet in op 1 procent verhoging

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. Minstens 1 procent loonsverhoging en 1 procent extra investeren in werkgelegenheid en scholing. Dat is de looneis waarmee vakcentrale CNV in 2010 de cao-onderhandelingen ingaat. De loonsverhoging is gebaseerd op het niveau van de inflatie. Als werkgevers de investeringen weigeren, zal het CNV een hogere loonvraag stellen.

Inkomensverschillen nemen wereldwijd toe

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. Ondanks de economische crisis neemt wereldwijd het verschil in inkomen tussen management en uitvoerende functies verder toe. In Nigeria, China en Indonesië zijn de inkomensverschillen het grootst. Dit blijkt uit het Global Management Pay Report 2009 van onderzoeksbureau Hay Group. In Nederland wordt tot 3,2 maal zo veel verdiend door senior managers in vergelijking tot uitvoerende medewerker. Ons land neemt hiermee de 48ste plaats in op de lijst van 56.