Kort nieuws Sport

In Nijelamer eerste natuurijswedstrijd, zaterdag marathon

NIJELAMER, 16 dec. - De eerste wedstrijd op natuurijs is dit jaar in Nijelamer, een Fries dorpje bij Wolvega. Morgenmiddag om half twee wordt er een kortebaanwedstrijd voor mannen gereden. Volgens secretaris Klaas de Boer van IJsclub Nijelamer was het ijs op de baan gisteren circa drie centimeter dik. „Dat moet vier of vijf worden.” Hij verwacht dat het ijs die dikte morgen heeft. De KNSB is ingelicht en erkent de wedstrijd. De eerste wedstrijd op natuurijs van marathonschaatsers wordt wellicht zaterdag in Noordlaren gehouden. De organisatoren hebben de wedstrijd in het Groningse dorp al aangemeld bij de schaatsbond (KNSB). In Noordlaren wordt traditiegetrouw een baantje opgespoten, net als in andere plaatsen in het oosten van het land, zoals Haaksbergen en Nieuw-Amsterdam. (ANP)

Sauerbreij opnieuw naar Winterspelen

TELLURIDE, 16 dec. - Snowboardster Nicolien Sauerbreij gaat voor de derde keer op rij naar de Winterspelen. De Amsterdamse eindigde gisteren bij de wereldbekerwedstrijd parallelreuzenslalom in het Amerikaanse Telluride als twaalfde in de kwalificatie. De beste zestien uit de kwalificatie plaatsen zich voor het hoofdevenement. Sauerbreij veroverde vorige winter een olympische nominatie en moest dit seizoen nog vormbehoud tonen. Voor vormbehoud moest ze nog een keer bij de beste twintig eindigen. De snowboardster deed eerder mee aan de Olympische Spelen van Salt Lake City en Turijn. (ANP)

Dressuur: topscore Gal en Cornelissen

LONDEN, 16 dec. - De wereldbekerwedstrijd dressuur (kür) tijdens de Olympia Horse Show in Londen wordt vanavond een tweestrijd tussen Edward Gal en Adelinde Cornelissen. Beiden noteerden in de kwalificatiewedstrijd een topscore. Gal was met Totilas de beste volgens de jury. Hij kreeg voor zijn proef liefst 1966 punten, ofwel 83,66 procent, goed voor een premie van zo’n 2.000 euro. Cornelissen haalde met Parzival ruim een 8 gemiddeld: 81,277. Het Nederlandse duo had een enorme voorsprong op de naaste achtervolgers. Alleen de Britten Carl Hester (Liebling II) en Laura Bechtolsheimer (Andretti H) kwamen net boven de 70 procent uit. (ANP)

Renault blijftactief in Formule 1

PARIJS, 16 dec. - Renault blijft actief in de Formule 1. De Franse autofabrikant heeft zich voor de nabije toekomst perspectief verschaft in de hoogste klasse van de autosport door een strategisch partnerschap met Genii Capital. Dat in Luxemburg gevestigde bedrijf, gespecialiseerd in nieuwe technologie, merkmanagement en gemotoriseerde sport, neemt een groot aandeel in het Renault F1 Team. Dat zal onder dezelfde naam meedoen aan het wereldtitelstrijd van 2010. (ANP)

Estudiantes naar finale WK clubs

ABU DHABI, 16 dec. - Estudiantes heeft gisteren de finale bereikt van het WK voor clubteams. De Argentijnse voetbalclub was met 2-1 te sterk voor Pohang Steelers. De Zuid-Koreanen beëindigden de wedstrijd met acht man en moesten in de slotfase zelfs een veldspeler op doel zetten. Estudiantes speelt zaterdag de finale tegen de winnaar van het duel (vandaag) tussen Barcelona en het Mexicaanse Atlante. (ANP)

Bouwmeester op medaillekoers

MELBOURNE, 16 dec. - Zeilster Marit Bouwmeester ligt bij de wereldbekerwedstrijden in Melbourne op medaillekoers in de Laser Radial-klasse. De Nederlandse schoof vandaag door onder meer een zege in de zesde race op naar de tweede plaats in de algemene rangschikking met 12 punten. Haar slechtste resultaat tot dusver is plaats drie. De Amerikaanse Paige Railey leidt met 10. (ANP)

Den Bosch wint

DEN BOSCH, 16 dec. - De basketballers van Den Bosch hebben gisteren hun vierde wedstrijd in groep B van de FIBA EuroChallenge gewonnen. De ploeg won thuis met 83-68 van Khimik Joezjni uit Oekraïne. (ANP)