Film van de dag

Actress Kate Winslet shown in a scene from "Titanic" with actor Leonard DiCaprio. The film won 11 Oscars, including best picture. JRE REUTERS

Titanic. Het kan niemand zijn ontgaan: vanaf morgen draait Avatar in de bioscoop, de nieuwste blockbuster van regisseur James Cameron. Het is alweer twaalf jaar geleden dat zijn voorlaatste film alle records aan de kassa brak. We hebben het natuurlijk over Titanic (elf Oscars!). Kloppend hart van deze rampenfilm is verteller Rose die terugkijkt op haar tragische, klassenoverschrijdende romance met Jack aan boord van de gedoemde Titanic. Rose (1895) is even oud als de cinema: haar verleidelijke vertelkunst staat gelijk aan de kracht van het medium film. (James Cameron, 1997, VS), RTL5, 20.30-0.05u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg