Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Nederlanders zouden de afgelopen 15 jaar 70 miljard euro te veel hebben uitgegeven aan provisies voor financiële producten van banken en verzekeraars. Ned.1, 18.15-18.40u.

Netwerk. Gynaecologen stellen voor dat Jehovah Getuigen standaard in het ziekenhuis bevallen. Zij lopen namelijk meer kans te overlijden in het kraambed dan niet gelovige vrouwen, omdat ze bloedtransfusies weigeren.Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova/DenHaag vandaag. Reportages over de ingevallen koude, het kritische rapport over de besluitvorming rond de Amsterdamse Noord-Zuidlijn en alsnog het gisteren beloofde item over het gesleep met vis.Ned.2, 22.15-22.45u.

praatprogramma

De wereld draait door. Tafeldame is schrijfster en cabaretière Paulien Cornelisse. Gasten: zanger Jan Smit over zijn nieuwe tv-programma en musicalacteur Dave die een kerstlied van André van Duin zingt. Ned.3, 19.30-20.20u.

Het elfde uur. Presentator Andries Knevel praat met Suzanne Hetyey die een organisatie leidt die vrouwen in de bijstand helpt. En met politicus Jan Marijnissen over het bijna afgelopen jaar.Ned.2, 21.15-22.00u.

Pauw & Witteman. Onder de gasten vanavond zangeres Liesbeth List die terugblikt op het afscheid van Ramses Shaffy en Philip Freriks die vrijdag om 20u zijn laatste Journaal presenteert.Ned.1, 22.55-23.45u.

informatief

Plat préféré: Frank Sinatra. Serie waarin Jeroen Meus de lievelingsgerechten van bekende mensen uit het recente verleden bereidt. Op zoek naar de beste tomatensaus in Little Italy, veal Milanese in restaurant Patsy’s en pasta Vongole op Long Island.Canvas, 20.40-21.10u.

Family matters. Nieuwe serie afleveringen van programma waarin Keith Bakker gezinnen met losgeslagen pubers probeert te helpen. Dit seizoen gebeurt dat op een hacienda in Andalusië.Ned.3, 21.25-22.00u.

Expeditie Kopenhagen. Tweede aflevering van serie waarin onderzoeksjournalisten Roland Duong en Teun van de Keuken de onderhandelingen op de klimaatconferentie volgen. Zij worden geholpen door Wijnand Duyvendak.Ned.2, 22.45-23.05u.

documentaire

Der Jahrhundertssturm. Op 26 december 1999 werd Europa getroffen door orkaan Lothar. Frankrijk, Duitsland en Zwitserland leden de meeste schade door de wind die soms met ruim 200 km/u over het land raasde. Bijna honderd mensen verloren hun leven en alleen al in Frankrijk waaiden tienduizenden bomen om. Van de daken in Parijs werd bijna tweederde beschadigd. Heeft de natuur zich hersteld en zijn er lessen getrokken uit de catastrofe?Arte, 21.00-21.45u.

Unter Null. Reportage van Günter Walraff. Vermomd als de dakloze Wolfgang trok hij vorige winter enkele weken door Duitsland. Met een verborgen camera filmde hij het dagelijkse leven van mensen die op straat en in opvanghuizen slapen, en luisterde naar hun verhalen. ZDF, 21.00-21.45u.

Holland Doc: Diamond dust. Film over de diamanthandel in Antwerpen. Onder invloed van de concurrentie uit India – die de stenen goedkoop in Mumbai laat slijpen – verschuift daar het accent van kwaliteit en vakmanschap steeds meer naar kwantiteit en maximale omzet.Ned.2, 23.40-0.35u.

cultuur

Imagine... Placido Domingo. Na 130 rollen en 3.400 optredens als tenor zong Domingo afgelopen oktober zijn eerste operarol als bariton: Simon Boccanegra van Verdi. Een terugblik op de carrière van de inmiddels 68-jarige ster en een gesprek met Alan Yentob.BBC 1, 23.35-0.30u.

Holland Doc: Diamond dust. Film over de diamanthandel in Antwerpen. Door concurrentie uit India – die de stenen goedkoop in Mumbai laat slijpen – gaan kwantiteit en omzet steeds meer ten koste van kwaliteit en vakmanschap. Ned.2, 23.40-0.35u.

amusement

20 jaar The Simpsons. Deze week de beste 20 afleveringen uit de serie over de gele familie uit Springfield. Tot en met donderdag elke avond om 20u drie afleveringen, met vandaag de nummers 17, 16 en 15 uit de top-20. Vrijdag vanaf 20u de beste 8. Comedy Central, 20.00-21.15u en 0.00-1.15u.