Opinie

    • Ik

Verlies

Wachtend in een winkel ben ik getuige van een gesprek van twee vriendinnen die elkaar daar onverwachts treffen. „Hé, hoe gaat het met jou?” Binnenkomende vriendin is iets minder vrolijk gestemd: „Deze maand is vreselijk. Mijn relatie is over, vorige week is me de wacht aangezegd op mijn werk en gisteren is mijn iPod gestolen”.

Wachtend in een winkel ben ik getuige van een gesprek van twee vriendinnen die elkaar daar onverwachts treffen.

„Hé, hoe gaat het met jou?”

Binnenkomende vriendin is iets minder vrolijk gestemd: „Deze maand is vreselijk. Mijn relatie is over, vorige week is me de wacht aangezegd op mijn werk en gisteren is mijn iPod gestolen”.

Het blijft angstwekkend stil. Dan: „Je iPod gestolen? Oh meid, wat vreselijk, dan ben je inderdaad je hele leven kwijt. Alles zit erin.”

Edmée Zegers de Beijl

    • Ik