Sport kort

Timmer herstelt voorspoedig na val op ijs in Heerenveen

ROTTERDAM. Schaatsster Marianne Timmer herstelt sneller dan verwacht van haar hielblessure. Mogelijk kan ze over twee weken al op het ijs staan, zei de 34-jarige gisteren op de website van De Telegraaf. Uit een gisteren uitgevoerde second opinion in het Erasmus Medisch Centrum van Rotterdam is gebleken dat alle botdeeltjes in haar hielbeen weer aan elkaar gegroeid zijn. De schaatsster, goed voor drie gouden olympische medailles, kwam medio november zwaar ten val bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Timmer besloot een second opinion aan te vragen bij orthopedisch chirurg Heijboer. Die concludeerde dat er wel degelijk een kans op een versneld hersteld aanwezig is. De kans op deelname aan de Olympische Spelen in Vancouver blijft evenwel klein. Eind deze maand is al het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen. (ANP)

Coach Cruijff negeert verzoek van Wenger

MADRID. Tegen de wens in van clubtrainer Arsene Wenger heeft de nieuwe bondscoach Johan Cruijff middenvelder Cesc Fabregas toch opgeroepen voor de Catalaanse selectie. Deze gelegenheidsformatie, die twee keer per jaar een oefenwedstrijd speelt, komt op 22 december in Barcelona tegen Argentinië uit. Vijf dagen later dient Fabregas met Arsenal aan te treden in de Engelse Premier League. „Ik heb geprobeerd in contact te komen met Cruijff, maar dat is niet gelukt”, liet Wenger gisteren op de website van de Gunners weten. Hij had vrijdag al aangegeven dat Arsenal voorlopig geen spelers meer voor oefeninterlands afstaat wegens het drukke programma. (ANP)

Wickmayer en Malisse terug in tenniscircuit

BRUSSEL. Yanina Wickmayer (20) en Xavier Malisse (29) mogen weer tennissen. De rechtbank in Brussel heeft hun schorsing voor één jaar, opgelegd door het Vlaams Doping Tribunaal (VDT), gisteren opgeschort. Het VDT had het duo op 5 november uitgesloten wegens een overtreding bij het invullen van de verblijfsgegevens, ofwel de whereabouts. Johnny Maeschalck had namens Wickmayer, de nummer 16 van de wereldranglijst, en Malisse een zaak aangespannen tegen het VDT wegens dat besluit en de beroepsmogelijkheden ertegen. Rechter Ann Robijns stelde hem in het gelijk. Ze baseerde zich op het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens. (ANP)

Drie jaar celstraf ex-topman Juventus

NAPELS. De voormalige directeur van Juventus, Antonio Giraudo, is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar voor zijn rol in het Italiaanse omkopingsschandaal in 2006. Hij werd schuldig bevonden aan fraude op sportgebied en aan deelname aan een criminele bende. Hij had, evenals enkele verdachte scheidsrechters, om een versneld strafproces gevraagd. De scheidsrechters Tiziano Pieri en Paolo Dondarini kregen celstraffen van respectievelijk 28 maanden en twee jaar voor hun aandeel in het schandaal. (ANP)

Tiger Woods raakt sponsors kwijt

NEW YORK. De affaire rond de persoon van Tiger Woods heeft zondag opnieuw een sponsor ertoe gebracht de topgolfer te laten vallen. Een dag nadat scheermesjesmerk Gillette de samenwerking opzegde, maakte adviesbureau Accenture bekend dat het de miljardair niet langer ziet als „de juiste vertegenwoordiger” voor het bedrijf. Van Woods’ functie als rolmodel is de afgelopen twee weken weinig overgebleven. De 33-jarige golfprof bekende afgelopen weekeinde publiekelijk dat hij ontrouw is geweest en besloot voorlopig te stoppen met golfen. (ANP)

Topzwemster Trickett beëindigt loopbaan

SYDNEY. Drievoudig olympisch zwemkampioene Libby Trickett is met wedstrijdzwemmen gestopt. Dat heeft de 24-jarige Australische gisteren bekendgemaakt. Ze zei dat het stoppen met zwemmen op topniveau het moeilijkste besluit uit haar leven was, maar dat het goed voelt dat ze de knoop heeft doorgehakt. (ANP)