Schumacher mag weg van Ferrari

Ferrari is bereid Michael Schumacher te laten gaan als de zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 besluit te gaan racen voor Mercedes. Dat zei Luca di Montezemelo, baas van de Italiaanse renstal, gisteren. Diverse media meldden dat de Duitser binnenkort zal overstappen naar Mercedes, dat het team van wereldkampioen Brawn overnam. Schumacher was de afgelopen jaren adviseur voor Ferrari.

„Ik heb hem nog niet gesproken, maar het is duidelijk dat zijn dienstverband eindigt als hij voor een andere weg kiest. Je kunt niet tegelijkertijd bij een concurrent en bij ons werken”, aldus Di Montezemelo. De 40-jarige Schumacher reed in 2006 zijn laatste F1-race. In augustus wilde de coureur al terugkeren op een stoeltje bij Ferrari na het wegvallen van Felipe Massa. Nekklachten stonden een rentree echter in de weg.

Directeur Nick Fry van Mercedes GP liet zich eerder ontvallen dat een rentree van de Duitse coureur interessant is. „De vraag is of iemand van 40 of 41 jaar de strijd aankan met iemand van 24. Een fascinerend aspect.” (ANP)