Schumacher mag van Ferrari naar Mercedes

Ferrari is bereid Michael Schumacher te laten gaan als de zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 besluit te gaan racen voor Mercedes. Dat zei Luca di Montezemelo, baas van de Italiaanse renstal, gisteren. Diverse media meldden dat de Duitse coureur binnenkort zal overstappen naar Mercedes, dat het team van wereldkampioen Brawn overnam. Schumacher werkte de afgelopen jaren als adviseur voor Ferrari.

„Die overeenkomst is niet bindend. Ik heb hem nog niet gesproken, maar het is duidelijk dat zijn dienstverband eindigt als hij voor een andere weg kiest. Je kunt niet tegelijkertijd bij een concurrent en bij ons werken”, aldus Di Montezemelo. Schumacher is inmiddels veertig jaar en reed in 2006 zijn laatste race in de Formule 1. In augustus wilde de coureur al terugkeren op een stoeltje bij Ferrari na het wegvallen van Felipe Massa. Nekklachten stonden een rentree echter in de weg.

De afgedankte autocoureurs Jarno Trulli en Heikki Kovalainen zijn in dienst genomen van het nieuwe team Lotus F1. De renstal van de puissant rijke Maleisische ondernemer Tony Fernandes maakte dat gisteren bekend. De 35-jarige Italiaan Trulli reed de afgelopen vijf seizoenen voor Toyota, dat eind van deze WK-cyclus besloot zich uit de Formule 1 te trekken. Hij won één keer een Grote Prijs, die van Monaco in 2004. Hij was toen in dienst van Renault. „Trulli zal veel ervaring meebrengen die we voor de ontwikkeling van ons team nodig hebben”, zei Fernandes.

Kovalainen kwam de laatste twee seizoen uit voor McLaren, maar is daar door de komst van wereldkampioen Jenson Button overbodig geworden. De 28-jarige Fin won vorig jaar de Grote Prijs van Hongarije. Hij is nog een jonge coureur, maar heeft al veel ervaring.

Nick Heidfeld, voor 2010 nog zonder werkgever, solliciteert ondertussen naar een stoeltje in de Formule 1-renstal van Mercedes Grand Prix. „Mijn doel is weer bij Mercedes successen te behalen”, zei de Duitser gisteren. (ANP, AP, Reuters)