Overige films

The Negotiator (F. Gary Gray, 1998, VS). Samuel L. Jackson is heerlijk als onderhandelaar in gijzelingszaken, die er door corrupte collega’s ingeluisd wordt. Hij gijzelt dienders van Internal Affairs om de waarheid te achterhalen, in een overigens tamelijk clichématige politiefilm.RTL5, 20.30-23.10u.

Il mio nome è Nessuno / My Name Is Nobody (Tonino Valerii, 1973, I/F/D). Aardige, door Sergio Leone geproduceerde spaghetti-western waarin Henry Fonda als oude revolverheld met pensioen wil en vriendschap sluit met een nieuw heldentype (Terence Hill). Muziek van Morricone.RTL7, 20.30-22.45u.

Saw (James Wan, 2004, VS). Een echte slasher waarin twee mannen in een onduidelijke betegelde ruimte een dodelijk spel moeten spelen om te overleven, op bevel van een zieke geest die grossiert in monsterlijke martelingen. Niet goed, maar wel eng en gruwelijk. Werd vervolgd.Veronica, 22.15-0.15u.

That Thing You Do! (Tom Hanks, 1996, VS). Tom Hanks’ eigenhandig geschreven regiedebuut is een braaf stukje Amerikaanse popgeschiedenis, toegespitst op de opkomst (in 1964) en ondergang van een fictief bandje. Een opgewekte toon, veel nostalgie, maar niks te vertellen.RTL7, 22.45-0.45u.