Kort nieuws Voorpagina

CPB voorziet groei van 1,5 procent voor volgend jaar

Den Haag, 15 dec. - De economische groei keert terug. Het Centraal Planbureau (CPB) verwacht dat de Nederlandse economie in 2010 met 1,5 procent groeit. Dat is beter dan verwacht, want in september voorzag het CPB nog 0 procent groei. De werkloosheid loopt verder op, maar veel minder dan de 9,5 procent die het Planbureau in juni raamde. Pagina 13

Albayrak: regels opstaan advocaat

Den Haag, 15 dec. - Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie, PvdA) overweegt wettelijke maatregelen te treffen als de Nederlandse Orde van Advocaten geen nieuwe regels opstelt die advocaten dwingen op te staan voor de rechter. Dat heeft de staatssecretaris aan de Kamer geschreven. Pagina 2

CDA: harde ingrepen kabinet

Den Haag, 15 dec. - Het kabinet moet na 2011 maatregelen nemen die leiden tot een bezuiniging van 36 miljard euro per jaar. Het begrotingstekort moet dan jaarlijks minimaal 0,75 procentpunt worden teruggedrongen. Dat stelt het CDA. Pagina 3

Kans op aanslag kleiner geworden

Rotterdam, 15 dec. - De kans dat een terroristische aanslag in Nederland wordt gepleegd, is kleiner geworden. Dat heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding vandaag bekendgemaakt. Pagina 3

Rotterdam krijgt moedermelkbank

Rotterdam, 15 dec. - Het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam (onderdeel van het Erasmus MC) opent in het voorjaar van 2010 een bank waar moeders die moedermelk kunnen missen, hun afgekolfde melk kunnen doneren. Pagina 8

35 mld extra voor Franse economie

Parijs, 15 dec. - President Sarkozy heeft gisteren 35 miljard euro aan extra investeringen aangekondigd om de Franse economie te versterken. Hoger onderwijs (11 miljard) en onderzoek (8 miljard) zijn de belangrijkste sectoren waar extra overheidsgeld heen gaat. Pagina 15

British Airways staakt met Kerst

Rotterdam, 15 dec. - Het cabinepersoneel van British Airways legt van 22 december tot 2 januari het werk neer. Het personeel protesteert hiermee tegen de plannen van de directie voor een grote sanering van de luchtvaartmaatschappij. Pagina 13