Kort nieuws Sport

Timmer herstelt voorspoedig van blessure hielbeen

Door een onzer redacteuren

ROTTERDAM, 15 dec. - Schaatsster Marianne Timmer herstelt sneller dan verwacht van haar hielblessure. Mogelijk kan ze over twee weken al op het ijs staan, zei de drievoudig olympisch kampioene gisteren voor de televisiecamera van de NOS. Het olympisch kwalificatietoernooi, van 27 tot en met 30 december in Heerenveen, komt voor Timmer (35) te vroeg. Ze hoopt op een herkansing bij het tweede kwalificatietoernooi voor Vancouver, eind januari. Een maand geleden brak ze haar enkel na een harde val bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Daarmee leek haar kans verkeken op deelname in Vancouver, waar ze haar carrière wilde afsluiten. Timmer bleef in training en besloot een second opinion aan te vragen bij orthopedisch chirurg Rien Heijboer. Die concludeerde dat er wel degelijk een kans is op versneld herstel.

Longa per direct uit volleybalcompetitie

LICHTENVOORDE, 15 dec. - Het eerste vrouwenteam van volleybalvereniging Longa’59 trekt zich definitief en per direct terug uit de A-league. Dat heeft de club gisteren besloten tijdens een algemene ledenvergadering. Longa’59 vroeg eerder deze maand faillissement aan na tegenvallende inkomsten uit sponsoring. De landskampioen uit 2004 en 2005 werd in 2008 ook failliet verklaard, maar toen bracht een lening van de gemeente redding. Dit seizoen worstelt Longa ook sportief. Trainer Adrian Ferulik meldde zich ziek en de bond legde de club een straf op wegens het opstellen van de niet-speelgerechtigde Russin Joelia Esina. (ANP)

Cruijff negeert verzoek Wenger

MADRID, 15 dec. - Tegen de wens in van clubtrainer Arsene Wenger heeft de nieuwe bondscoach Johan Cruijff middenvelder Cesc Fabregas opgeroepen voor de Catalaanse selectie. De gelegenheidsformatie, die twee keer per jaar een oefenduel speelt, speelt op 22 december in Barcelona tegen Argentinië. Vijf dagen later dient Fabregas met Arsenal aan te treden in de Engelse competitie. „Ik heb geprobeerd in contact te komen met Cruijff, maar dat is niet gelukt”, liet Wenger gisteren op de site van de Gunners weten. Hij had vrijdag al aangegeven dat Arsenal voorlopig geen spelers meer voor oefeninterlands afstaat wegens het drukke programma. (ANP)

Drie maanden cel ex-baas Juventus

NAPELS, 15 dec. - De voormalige directeur van Juventus, Antonio Giraudo, is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar voor zijn rol in het Italiaanse omkopingsschandaal in 2006. Hij werd schuldig bevonden aan fraude op sportgebied en aan deelname aan een criminele bende. De scheidsrechters Tiziano Pieri en Paolo Dondarini kregen celstraffen van respectievelijk 28 maanden en twee jaar voor hun aandeel in de zaak. (ANP)

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 15 dec. - De Nederlandse hockeyers zijn bij het WK ingedeeld in een poule met regerend wereld- en olympisch kampioen Duitsland. De overige deelnemers in poule A zijn Korea, Argentinië, Nieuw-Zeeland en Canada. In poule B spelen Australië, Spanje, Engeland, Pakistan, India en Zuid-Afrika. Het WK wordt gehouden van 28 februari tot en met 13 maart, in New Delhi, India.

Coureur Di Grassi naar Virgin Racing

LONDEN, 15 dec. - De Braziliaanse autocoureur Lucas di Grassi heeft het tweede stoeltje bemachtigd in het nieuwe Formule 1-team Virgin Racing. De renstal maakte vanmorgen bekend dat de 25-jarige Braziliaan, die afgelopen seizoenen in de GP2 uitkwam, teamgenoot wordt van de Duitser Timo Glock. (ANP)

Coach De Jonge maakt seizoen af

HEERENVEEN, 15 dec. - Jan de Jonge maakt het seizoen af als trainer van sc Heerenveen. Dat maakte de voetbalclub gisteren bekend op de website. De Jonge nam eind augustus de taken over van de ontslagen Trond Sollied. (ANP)