8 redenen om uit te gaan

Scene uit de film Kan Door Huid Heen (2009) Foto: Benelux Benelux Press

1 muziek

Hollywood Undead

Amsterdam: Melkweg Oude zaal. Tijd: 20.00u. Entree: 12,50 euro + lidm. www.melkweg.nl

De gemaskerde band Hollywood Undead komt voor de derde keer dit jaar naar de Melkweg met hun agressieve rapcore: een mix van hiphop en punk rock. Voor liefhebbers van Bloodhound Gang en Linkin Park.

2 filmavond

Kan door huid heen

Amsterdam: Sumatrastraat 32. Tijd: 18.30u (eten), 20.00u (film). Prijs: 10 euro (eten + film), 4 euro (film). www.delicatessenzeeburg.nl

Vertoning van Kan door huid heen, de bekroonde debuutfilm van Esther Rots. Gastheer van de avond is de muzikant Dan Geesin, die de soundtrack van de film componeerde.

3 karaoke & dansen

Alias: Nineties Night

Utrecht: ACU. Tijd: 21.00u. Entree: 3 euro. www.acu.nl

Studiestichting Alias houdt een jaren-90-avond. Eerst is er karaoke en daarna kan er worden gedanst op hits uit de jaren 90.

4 singer-songwriters

Light Night

Delft: Speakers Café. Tijd: 19.30u. Gratis. www.speakers.nl

Light Night biedt een podium aan lokale singer-songwriters. Als jij ook je muzikale talenten aan Delft wilt laten horen, stuur dan een e-mail naar programma@speakers.nl.

5 psychologie café

Houd je brein fit!

Utrecht: Tumult. Tijd: 20.00u. Gratis. www.tumultdebat.nl

Hoe meer we onze hersens gebruiken en trainen, hoe meer nieuwe cellen we aanmaken. Is breintraining een middel om tot op hoge leeftijd geestelijk gezond te blijven? Met columns, tests en deskundigen.

6 kerstcadeaus

Guerrilla KerstStore

Rotterdam: BLAAK 10. T/m 3 jan, di-vr 11.00-18.00u, za-zo 13.00-17.00u. www.blaak10.nl

Alumni en huidige studenten van de Willem de Kooning Academie verkopen een mix van accessoires, kleding, boeken en prints voor alle budgetten. Daarnaast zijn er tijdens de KerstStore producten van andere nationale en internationale ontwerpers te koop.

7 callcenter

Blik op het Westen

Den Haag: Atrium De Haagse Hogeschool. doorlopend t/m vrijdagochtend 18 dec. Gratis. www.zeebelt.nl

Hoe zien Indiase callcentermedewerkers ons? Blik op het Westen is een project over de visuele beeldvorming en clichés van Europa gezien vanuit Oosters perspectief. Het project bestaat uit een een afficheopdracht, een festival met tentoonstelling, workshops, theater en lezingen in maart 2010, en als aftrap de Zeebelt ComSter Callcenter, waarin studenten van De Haagse Hogeschool de callcentermedewerkers interviewen.

8 kaarsjesavond

Gouda bij Kaarslicht

www.goudabijkunstlicht.nl

Gouda is vandaag in kerstsfeer met allerlei (gratis) activiteiten voor jong en oud. ’s Avonds komen tienduizenden mensen samen op de Markt waar ruim 1.500 kaarsen zullen branden in het historische stadhuis en duizenden kaarsen achter de ramen van de panden rondom de Markt.