5 redenen om tv te kijken

As Good As It Gets Year: 1997 Director: James L.Brooks Jack Nicholson PHOTOS12

1 overleven

71 Graden Noord

Ned. 3, 20.30-21.25u.

Eerste aflevering van het survivalprogramma 71 Graden Noord. Bekende Nederlanders en Bekende Vlamingen maken een tocht van 2.500 kilometer naar de Noordkaap. Ruben Nicolai presenteert het programma, met als deelnemers onder anderen Irene van de Laar en Dick Jol.

2 hypochonder

As Good As It Gets

RTL 8, 20.30-23.10u.

Jack Nicholson kreeg een Oscar voor de schmierende hoofdrol van racistische en seksistische beroepshypochonder met een handvol dwangneuroses die ondanks dat een soort vriendschap ontwikkelt met alleenstaande moeder Helen Hunt (eveneens een Oscar) en de homoseksuele kunstschilder Greg Kinnear. Van de regisseur van onder andere Terms of Endearment. (James L. Brooks, 1997).

3 politiefilm

The Negotiator

RTL 5, 20.30-23.10u.

Genieten met Samuel L. Jackson en Kevin Spacey in een politiefilm over een onderhandelaar in gijzelingszaken. De hoofdpersoon wordt er door corrupte collega’s ingeluisd en transformeert zelf tot gijzelnemer. Geïnspireerd op ware gebeurtenissen in St. Louis. Verder nogal clichématige politiefilm. (F. Gary Gray, 1998)

4 lastige pubers

Family matters

Ned. 3, 21.25-22.00u.

Een nieuwe serie afleveringen van Family matters, waarin vier gezinnen met een onhandelbare puber (drugsgebruik, stelen, schelden) in retraite gaan bij coach Keith Bakker om zo het gezinsleven weer op de rails te krijgen.

5 topsport

Jong

Ned. 3, 22.00-22.30u.

Manuel Venderbos gaat per bus langs bij jongeren met een bijzonder verhaal of uiterlijk. Hoe gaan ze om met hun anders-zijn? En hoe reageert hun omgeving? Vandaag trekt hij op met Pascale (19) en Chris (25) en ontdekt wat er waar is van het louche machowereldje van een kickbokser en het strenge keurslijf van een balletdanseres.

Bekijk de volledige programmagegevens op pagina 23