Schumacher oud bij eventuele rentree Formule 1, maar nog lang niet de oudste

De terugkeer van Michael Schumacher in de Formule 1 lijkt aanstaande. In 2006 beëindigde hij zijn racecarrière bij Ferrari, met zeven wereldtitels op zak. Sindsdien is hij adviseur van de Italiaanse renstal. Afgelopen zomer zag hij op het laatste moment af van een comeback nadat Ferrari-coureur Felipe Massa door een ongeluk op de Hungaroring in Boedapest was uitgeschakeld. Als gevolg van nekletsel dat hij eerder in het jaar bij een motorongeluk had opgelopen, raadden artsen Schumacher af op dat moment weer in een Formule 1-auto te gaan rijden.

De nieuwe renstal Mercedes Grand Prix wil Schumacher graag hebben. Als de Duitser terugkeert, wordt hij herenigd met Ross Brawn, de Brit die als technisch directeur betrokken was bij alle zeven wereldtitels van Schumacher.