Noord-Limburg wijdt Biënnale aan voedsel

Voedsel wordt het thema van de biënnales die Noord-Limburg cultureel gezicht moeten gaan geven. De eerste editie heet Menu 2010. De tweede valt samen met de Floriade, de wereldtuinbouwtentoonstelling die eens in de tien jaar wordt gehouden en in 2012 neerstrijkt in de regio Venlo. De keuze is gevallen op voedsel omdat in Noord-Limburg de hele voedselketen inclusief de bijbehorende agrarische sector en verdere bedrijvigheid is terug te vinden in een relatief klein gebied. Exposities, voorstellingen, concerten en films moeten aanzetten tot nadenken over eten en eetgewoonten. De organisatie wil behalve kunstenaars ook cultuurhistorici en andere wetenschappers bij het project betrekken. De biënnale vindt plaats in september en oktober. Vanaf mei moeten ‘amuses’ het publiek opwarmen voor wat komen gaat. De provincie en de gemeenten in de regio investeren 800.000 euro in de manifestatie.