Matige vorst

Het wordt een winterse week met lichte tot matige vorst in de nacht en temperaturen om het vriespunt overdag.

Morgen is het meest droog met zon, maar er zijn ook hardnekkige wolken. Vanaf woensdag neemt de kans op neerslag vanuit het noorden toe. Aan zee valt die in de vorm van regen of natte sneeuw, landinwaarts kan het een beetje wit worden.

Vandaag en morgen voert een oost- tot zuidoostelijke wind koude lucht aan vanuit Duitsland. Er worden ook wolken meegevoerd, met name het noorden van het land lijkt in die route te liggen.

Vanavond en vannacht gaat het in het noorden licht vriezen, tot 2 of 3 graden. In het zuiden, waar het helder is, wordt het veel kouder met matige vorst, tot 6 of 7 graden.

Morgen blijft het noorden bewolkt en loopt het kwik overdag nauwelijks op. Op sommige plaatsen blijft het vriezen. Elders schijnt de zon en wordt het met een zwakke tot matige oostelijke wind 0 of +1 graad.

Woensdag komt tussen tweede noordelijke hogedrukgebieden een storing via de Noordzee naar ons land met in het noordelijke kustgebied wat regen of natte sneeuw. In de loop van de middag en avond trekt die storing het land op en gaat het op veel plaatsen licht sneeuwen. Donderdag en vrijdag vallen vooral in het noorden een paar winterse buien.