Winterse week

Na het zachte en regenachtige weer slaat het weer eindelijk om. Komende week gaat het vriezen met waarschijnlijk af en toe sneeuw.

Vannacht is het droog met opklaringen. Bij een afnemende noordoostelijke wind daalt de temperatuur tot net iets onder nul.

Morgen schijnt – vooral 's middags – af en toe de zon. In de van oorsprong koude continentale lucht wordt het maximaal slechts 3 graden. Zondagnacht wordt het wat kouder met landinwaarts mogelijk zelfs matige vorst met temperaturen van 5 graden. Maandag overdag houdt de kou aan, met wellicht ‘s middags temperaturen nog net iets boven het vriespunt. Bewolking overheerst, maar het blijft droog.

Dinsdag brengt een neerslaggebied afkomstig van de Noordzee. Na een koude nacht met lichte of matige vorst, zal de neerslag in de vorm van sneeuw moeten vallen. De koers van deze storing is nog onzeker, dus ook de sneeuwval.

In de tweede helft van de week stroomt vanuit het noordoosten nog wat koudere lucht binnen.

In de nacht komt op uitgebreide schaal matige vorst voor met temperaturen van min 5 of lager.

Overdag komen de temperaturen niet of nauwelijks boven nul uit. Met name aan de kust is een sneeuwbui mogelijk, zeker op de Wadden. Alle gegevens wijzen op behoorlijk winters weer de komende week.