Waar eten we met Kerst?

Wie met de Kerst voor niet al te veel geld buitenshuis wil dineren moet in Groningen zijn. Een kerstmenu van vijf gangen bij goede eetgelegenheden in de Martinistad kost gemiddeld 46,38 euro, zo blijkt uit een gisteren gepubliceerd onderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners, dat 300 restaurants in de 21 grootste steden met elkaar vergeleek.

Het duurste tijdens de feestdagen is Amsterdam, waar een feestmaal gemiddeld uitkomt op 60,66 euro. In Den Haag kost een kerstdiner 59,43 euro, in Breda 58,54 euro en in Haarlem 58,37 euro. Rotterdam en Utrecht zijn goedkoper met gemiddelde prijzen van 57,11 euro en 54,61 euro.

Voor heel Nederland geldt dat de dinerprijs tijdens de Kerst stijgt ten opzichte van 2008. Restaurants hopen zo het slechte jaar iets beter te kunnen afsluiten. In het derde kwartaal daalde hun omzet met 6 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.