selectie

informatief

Rauw en puur: alles voor geld. Tweede van vierdelige serie van Mildred Roethof over de leefwereld van straatjongeren in verschillende Nederlandse steden. Hoe ziet hun leven eruit? Waar houden ze zich mee bezig? Hoe gaan ze om met liefde, geld, respect, geweld, ambitie?Ned.2, 16.35-17.05u.

In de schaduw van het nieuws: uitzitten of breken? Programma over echtscheiding op latere leeftijd. Arie Boomsma ontvangt psychologe Annette Heffels; een echtpaar dat na 20 jaar huwelijk alleen dankzij een ‘therapeutisch weekeind’ bij elkaar bleef; en een man en een vrouw die beiden door hun partner werden verlaten na het 35-jarige huwelijksfeest, respectievelijk 27 jaar huwelijk.Ned.2, 21.20-22.00u.

documentaire

Vranckx: Europa, heen en terug. Verslaggever Paul Kenyon gaat mee met een patrouille die de grens tussen Algerije en Libië afspeurt op zoek naar illegale migranten. Daarna reist hij naar de Libische hoofdstad Tripoli, waar mensensmokkelaars de migranten in gammele bootjes de Middellandse Zee opsturen.Canvas, 20.10-20.40u.

Hannibals Elefanten. Is de Carthaagse generaal Hannibal Barkas tijdens de Tweede Punische Oorlog werkelijk met olifanten over de Alpen getrokken? Regisseur Jörg Altekruse deed de reis na, met olifanten.Arte, 21.50-22.45u.

muziek

Concert pour la Tolérance. Op 17 oktober vond op het strand van Agadir in Marokko de vijfde editie van dit jaarlijkse evenement plaats. Er kwamen 150.000 mensen af op onder anderen DJ Bob Sinclar, Faudel (Frans-Algerijnse raï), Natalie Imbruglia, Corneille (Rwandees-Canadese soul), Coeur de Pirate, Kool Shen (Portugees/Franse rap), H-Kayne (Marokkaanse hiphop) en hét sekssymbool van het Midden-Oosten: de Libanese zangeres Hayfa Wahbi. TV5, 20.59-22.52u.

Snow Patrol. Integrale registratie van ‘geheim’ optreden van de Britse rockband, afgelopen voorjaar in een intieme zaal in Nederland. Ned.3, 0.40-1.30u.

sport

Schaatsen: World Cup Salt Lake City. Verslag van de 500 meter (mannen en vrouwen) en de 1500 en 5000 meter (mannen). Ned.3, 20.25-0.40u.