Kort nieuws voorpagina

Hof verbiedt partij Koerden, grote tegenslag Istanbul

Istanbul, 12 dec. - Het Turkse Constitutionele Hof heeft gisteren de enige Koerdische partij in het parlement, DTP, verboden omdat zij banden zou hebben met de militante afscheidingsbeweging PKK. De uitspraak is een grote tegenslag voor de regering bij haar hervormingen en voorbereiding op toetreding tot de EU. Pagina 5

Tiger Woods stopt even met golfen

Rotterdam, 12 dec. - De Amerikaanse topgolfer Tiger Woods stopt voorlopig met golf. Hij meldde dat vannacht op zijn website. Ook excuseert hij zich voor zijn ‘ontrouw’. Pagina 11

Moslimadvocaat mag blijven zitten

Rotterdam, 12 dec. - De Rotterdamse advocaat Mohammed Enait hoeft in de rechtszaal niet op te staan voor de rechters om zo respect te tonen. Het Hof van Discipline vernietigde een berisping. Enait beroept zich op zijn islamitische geloof. Pagina 3

Sneller besluit over verblijf jeugdigen

Den Haag, 11 dec. - Alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv’s) horen voortaan binnen een jaar of zij mogen blijven of worden teruggestuurd naar het herkomstland. Het kabinet stemt in met dit voorstel van staatssecretaris Albayrak (Vreemdelingenzaken, PvdA). Nu mogen amv’s tot hun 18de blijven. Pagina 3

ANP en GPD gaan samenwerken

Rijswijk, 12 dec. - Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) en de Geassocieerde Persdiensten (GPD) willen samenwerken. De GPD verhuist naar het ANP-pand in Rijswijk. Pagina 17

Strengere regels VS financieel toezicht

WASHINGTON, 12 dec. - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft ingestemd met ingrijpende verscherping van het financieel toezicht. Pagina 15

Schaatsrecords

Rotterdam, 12 dec. - Bij schaatswedstrijden in Salt Lake City hebben de Amerikaan Shani Davis en de Duitse Jenny Wolf de wereldrecords verbeterd op respectievelijk de 1500 meter (1.41,04) en de 500 meter (37.00). Pagina 11

Volg ‘Salt Lake City’ op nrc.nl/sport