Kort nieuws Sport

Woods: redden van mijn gezin heeft nu hoogste prioriteit

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 12 dec. - Voor onbepaalde tijd neemt Tiger Woods afstand van de sport die hem miljardair maakte, om zijn „gezin te redden”. De 33-jarige Amerikaan trekt zich voorlopig terug uit het golf, als gevolg van een affaire die precies twee weken geleden begon met een eenzijdig ongeval vlak voor zijn villa in Orlando. Bij het verlaten van zijn oprit knalde hij met zijn Cadillac Escalade op een brandkraan en ramde hij een boom in de tuin van de buren. Met lichte verwondingen kwam hij ervan af, maar van zijn imago van voorbeeldig sportman is inmiddels niets meer over. Gaandeweg bleek dat zijn huwelijk met de Zweedse Elin Nordegren in een ernstige crisis verkeert en dat hij buitenechtelijke affaires had. In een eerdere verklaring sprak Woods van ‘misstappen’ die hij betreurt, nu spreekt hij over ‘ontrouw’ in de verklaring die hij vannacht op zijn website (www.tigerwoods.com) zette. Vorige week liet Woods weten dat hij dit jaar niet meer in actie zou komen. Hij liet kort na zijn ongeluk een toernooi in Californië waarvan de opbrengst naar zijn goededoelenstichting gaat, schieten. Woods gaf niet aan hoelang hij zijn sport niet meer zal beoefenen. „Ik ben me ten zeerste bewust van de teleurstelling en pijn die mijn ontrouw heeft veroorzaakt bij zoveel mensen, bovenal mijn vrouw en kinderen [een dochter van 2 en een zoon van tien maanden]”, schrijft Woods in zijn verklaring onder het kopje ‘Tiger Woods taking hiatus from golf’. „Ik wil opnieuw iedereen zeggen dat ik oprecht spijt heb en dat ik om vergiffenis vraag. Misschien is het niet meer mogelijk om de schade te herstellen die ik heb aangericht, maar ik wil mijn best doen om het te proberen. Ik wil iedereen, inclusief mijn fans, de goedemensen van mijn stichting, zakenpartners, de PGA Tour en mijn collega’s, vragen om hun begrip. Het belangrijkst is nu dat mijn gezin de tijd, privacy en een veilige plek heeft die we nodig hebben voor ‘personal healing’. Na veel nadenken (‘soul searching’) heb ik besloten om voor onbepaalde tijd te stoppen met professioneel golf. Ik moet mijn aandacht erop richten om een betere echtgenoot, vader en persoon te worden. Opnieuw vraag ik om privacy voor mijn gezin en ik ben al die mensen erkentelijk die zich meelevend en bezorgd hebben getoond in deze moeilijke tijd.”

‘Bloed Fuentes niet naar sportbonden

MADRID, 12 dec. - Een Spaanse rechtbank heeft gisteren bepaald dat justitie de bij dopingarts Eufemiano Fuentes in beslag genomen bloedstalen niet beschikbaar worden gesteld aan internationale sportbonden. Dat houdt in dat er waarschijnlijk geen dopingstraffen meer volgen tegen sporters die betrokken waren bij ‘Operacion Puerto’. De internationale wielrenunie UCI, het wereldantidopingbureau WADA en de Spaanse wielerbond hadden gevraagd om een overdracht van bloedstalen en ander bewijsmateriaal in een dopingzaak die in mei 2006 losbarstte. Die speelde zich af rond de van bloeddoping verdachte arts Fuentes. De rechter bepaalde dat de bloedstalen niet beschikbaar worden gesteld zolang het onderzoek niet gesloten is. (ANP)

Winnaar F1-race in 2010 beter beloond

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 12 dec. - Winnaars van races in de Formule 1 krijgen vanaf volgend jaar 25 WK-punten, de nummer twee 20 en de nummer drie 15. Dat heeft de Internationale Automobielfederatie (FIA) gisteren bekendgemaakt. Dit jaar kreeg de winnaar 10 punten, nummer twee 8 en nummer drie 6. De eerste tien coureurs krijgen punten (25-20-15-10-8-6-5-3-2-1) en dat zijn er twee meer dan dit jaar (10-8-6-5-4-3-2-1). In het nieuwe seizoen zijn er 13 teams, met 26 auto’s. De openingsrace is de GP van Bahrein, op 14 maart. De negentiende en laatste race is ook in de woestijn, op 14 november in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten).

Leverkusen laat weer punten liggen

BERLIJN, 12 dec. - Bayer Leverkusen is er in de Duitse voetbalcompetitie weer niet in geslaagd te winnen. De koploper speelde gisteravond bij hekkensluiter Hertha BSC gelijk: 2-2. Vorige week verspeelde Leverkusen tegen Hannover 96 twee punten: 0-0. Leverkusen heeft vier punten voorsprong op directe achtervolgers Werder Bremen en Schalke 04. Beide clubs treffen elkaar vandaag. (ANP)