film

Fly, The (1986) Pers: Jeff Goldblum Dir: David Cronenberg Ref: FLY002BV Photo Credit: [ 20th Century Fox / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Chicken Run (Peter Lord & Nick Park, 2000, Engeland). Tweede Wereldoorlog-ontsnappingsklassiekers als The Great Escape en Stalag 17 stonden model voor onweerstaanbare klei-animatiefilm van de makers van Wallace & Gromit. Betreft een naargeestige kippenboerderij. Met de stemmen van o.a. Mel Gibson en Miranda Richardson.Ned.3, 15.30-16.45u.

Le fils de l’épicier (Eric Guirado, 2007, Frankrijk). Als zijn vader een hartaanval krijgt, gaat de jonge Antoine met tegenzin terug naar de Provence, zijn geboorteplek, waar hij al tien jaar niet meer is geweest. Zijn vader bestiert een klein winkeltje en brengt zijn waren in een SRV-wagen naar her en der verspreide, uiterst trouwe klanten en Antoine neemt het op zich elke dag de ronde van zijn vader te doen. Sympathieke, maar tikje voorspelbare film legt een cultuur vast die snel aan het verdwijnen is. Met Nicolas Cazalé, Clotilde Hesme en Daniel Duval.TV5. 23.45-1.35u.