film

I Know Where I’m Going (Michael Powell & Emeric Pressburger, 1947, Engeland). Powell & Pressburger-film behoort tot hun meer ingetogen juweeltjes en is onder meer een lyrisch eerbetoon aan het Britse landschap en zijn geheimen. Zelfverzekerde jongedame Wendy Hiller, op weg naar oude maar rijke aanstaande echtgenoot, valt voor eenvoudige Roger Livesey. BBC2, 15.50-17.20u.

X2 (Bryan Singer, 2003, VS). Karakterloos vervolg op X-Men (2000). Nieuwe mutanten zitten op school, elk met hun specifieke krachten.RTL5, 22.00-0.30u.

Sirens (John Duigan, 1993, Australië/Engeland). Schilderachtig bloot en exotische flora vormen de spil van film over seksuele bevrijding, aan de hand van een fictieve episode uit het leven van de Australische schilder Norman Lindsay in de jaren dertig. Met Hugh Grant, Elle Macpherson en Sam Neill.Net5, 0.10-2.00u.