Weg met de winterblues

GADGET

Philips GoLite

De druilerige dagen tussen Sinterklaas en Kerst zijn ongeveer uitgevonden voor de winterdip. Opstaan in het donker en thuiskomen van je werk in het donker. Pfff. Een milde winterblues treft dan ook meer dan de helft van de mensen.

Meestal is een weekje extra licht voldoende om een winterdip te bestrijden. Voor de traditionele lichttherapie ga je naar een lichtbad met helder wit licht (10.000 lux), vergelijkbaar met die van drie kwartier na zonsopgang. Philips ontwierp een draagbare lichttherapie: de GoLite is een handzaam apparaatje van 14 bij 14 centimeter, iets meer dan twee centimeter dik. Zestig ledlampjes produceren een blauwe gloed die net zo goed werkt als een bak wit licht.

Na een kleine week ontbijten met de GoLite zou je het humeur zo kunnen omschrijven: ’s ochtends wakker, ’s avonds moe en overdag goed te pruimen. Maar voor 250 euro kun je ook een last minute boeken naar een warm eiland boeken om de Hollandse winter te vergeten.

Marc Hijink

Meer over de GoLite op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink