Overige films

The Deer Hunter (Michael Cimino, 1978, VS). Beroemde, met Oscars bekroonde Amerikaanse Heimatfilm en de controversieelste van 1978 wegens Cimino’s naïeve vertekening van de oorlog in Vietnam, waar de Amerikanen louter slachtoffer zouden zijn geweest. Vriendschap is het hoofdmotief van deze epische trilogie over drie arbeiders uit een staalfabrieksstadje in Pennsylvania, voor, tijdens en na hun vrijwillige diensttijd in Vietnam. Met Robert de Niro, John Savage, Christopher Walken, Meryl Streep. RTL8, 20.30-23.45u.

Brødre / Brothers (Susanne Bier, 2004, Denemarken). Deens drama over de pogingen van een getraumatiseerde Afghanistan-veteraan om weer de echtgenoot, vader, zoon en broer te zijn zoals hij dat daarvoor gewoon was. De hoofdrol wordt gespeeld door Ulrich Thomsen, bekend van zijn rol als zoon die het familiefeest verstoort in Festen. De Amerikaanse remake van Brødre draait momenteel in de bioscopen. Ned.2, 23.30-1.20u.

Cookie’s Fortune (Robert Altman, 1999, VS). Al te goedmoedige ensemblefilm over inwoners van het zonovergoten Holly Springs, Mississippi. Ze raken prettig ontregeld wanneer een van hen verdacht wordt van de moord op Cookie. Met Glenn Close. Eén, 23.30-1.25u.