Lokaal sneeuw

De komende dagen worden gestaag kouder. Door de vochtige omgeving gaat dit in aanvang gepaard met veel bewolking en soms een lokaal sneeuwbuitje.

De koudere luchtsoort is afkomstig uit Scandinavië en Rusland. Via een hogedrukgebied dat met zijn kern boven Noorwegen ligt, sijpelt de lucht vanuit de noordoosthoek binnen.

Begin volgende week is het hierdoor zover afgekoeld dat zelfs overdag de temperatuur nog maar net boven nul uitkomt.

Vannacht is het op de meeste plekken nog zacht. Naast veel bewolking zijn er in het westen ook een paar opklaringen. Het koelt af naar 3 tot 5 graden, op een enkele plek wordt het kouder met nevel of mist.

Ook morgen is het flink bewolkt. Er vallen een paar buien in het noordwesten, de rest van het land is droog. De temperatuur stijgt nauwelijks, omdat de matige noordoostenwind koelere lucht aanvoert. Uiteindelijk wordt het 4 graden in de oostelijke helft van het land en 5 of 6 graden in de kustprovincies. De temperatuur blijft verder dalen met op zondag in de ochtend mogelijk enige tijd motsneeuw in de Limburgse heuvels.

Volgende week is er iets meer zon, met op dinsdag nog wel kans op sneeuwbuitjes vanuit het noorden. Vanaf zondag vriest het ’s nachts met overdag temperaturen net boven nul.