Kort nieuws Sport

Haarlem krijgt uitstel voor betalen van salarissen

HAARLEM, 11 dec. - HFC Haarlem heeft gisteren uitstel gekregen voor het betalen van de salarissen aan spelers, staf en medewerkers. Dat bevestigde waarnemend voorzitter Piet Hooft gisteren. De noodlijdende voetbalclub is met spelersvakbond VVCS en andere betrokkenen overeengekomen dat de salarissen pas op 18 december moeten worden betaald. Oorspronkelijk was gisteren de laatste mogelijkheid. Het overmaken van de salarissen is momenteel de grootste zorg voor de clubleiding. Wanneer die taak wordt volbracht, heeft de club financieel weer even ruimte. De hekkensluiter van de eerste divisie heeft grote schulden en balanceert op de rand van faillissement. (ANP)

Meer vrouwen op wielerbaan Spelen

LAUSANNE, 11 dec. - Het Internationaal Olympisch Comité heeft gisteren besloten voor de Spelen van 2012 in Londen bij baanwielrennen en tennis het programma aan te passen. Tennis wordt uitgebreid met het gemengd dubbel. Bij het wielrennen krijgen de vrouwen meer, en de mannen minder disciplines. Bij de mannen verdwijnen individuele achtervolging, puntenkoers en koppelkoers. Nieuw is het omnium. Bij de vrouwen komen de individuele achtervolging en de puntenkoers niet terug. Nieuw bij de vrouwen zijn teamsprint, keirin, ploegachtervolging en omnium. (ANP)

Judokampioene Verkerk verliest

TOKIO, 11 dec. - Judoka Marhinde Verkerk heeft vandaag op het Grand Slam van Tokio al in de eerste ronde verloren. De Nederlandse, eerder dit jaar in de klasse tot 78 kilo wereldkampioen geworden, was niet opgewassen tegen de Chinese Meiling Zhang. Verkerk verscheen voor het eerst sinds het WK weer op de mat. (ANP)